Nullius in verba.

A Gravitációs hullám cáfolata.

A Gravitációs hullám cáfolata.

Miért nem mérhették a gravitációs hullámokat?

Mert még a fény sem képes kilépni a térből és időből, hiszen abban terjed!

2016. február 15. - MasterMason

Tudományszerető emberként a nemrégiben közzé tett gravitációs hullámok felfedezése kapcsán szeretném közérthetően megfogalmazni, hogy miért gondolom teljességgel lehetetlennek a gravitációs hullámokat mérni, már amennyiben egyáltalán léteznek. 

Nem célom meggyőzni senkit, a cél az, hogy gondolkozzunk rajta.  

Az első dolog amit már az elején le kell szögezni, hogy Einstein soha nem kapott Nobel díjat sem a speciális sem pedig az általános relativitás elmélet megfogalmazásáért, más miatt kapott Nobel díjat. (A fényelektromos jelenség megmagyarázásáért.) Tehát az általános relativitás elmélet kapcsán nem egy minden elemében tudományosan megalapozott és bizonyított tényekről hanem egy teóriáról beszélhetünk csak, és nem véletlen, hogy egy jó részét máig senkinek nem sikerült bizonyítania. (A kozmológiai állandót önmaga Einstein nevezte élete legnagyobb tévedésének.) Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ennek a teóriának bizonyos elemei ne lennének vagy lehetnének valósak, de amennyiben igen, úgy pont azzal válik igazolhatóvá azaz állítás mely szerint a gravitációs hullámok mérhetetlenek.

Először is figyelmesen nézzük végig az Eötvös Gravity Research Group által is közzé tett videót, amelyben olyan állításokat fogalmaznak meg, mely szerint a gravitációs hullámok mindent képesek megnyújtani még a téridő szövetét is, "de szerencsére létezik olyan vonalzó (ez pedig szerintük a lézerfény), amely nem nyúlik meg"

Induljunk ki a logikából, hogy észre vegyük az első nagyon fontos ellentmondást: 

A gravitációs hullámok képesek megnyújtani akár még a téridő szövetét is, kivéve a mi lézerfényünket, hogy meg tudjuk mérni?! Következtetés: Tehát mivel Einsteinnek két szép szeme van meg amúgy is olyan híres, így hát tényleg mindent képesek megnyújtani a gravitációs hullámok az időt, a teret, az anyagot és bármit, csak éppen a bizonyításhoz használandó eszközünk fényét nem, hogy igazolhassák Einsteint...

Ugye egy köbméter űrben meg tudjuk határozni, hogy az abban található anyag milyen atomokból áll, csak éppen arról nincs fogalma a tudománynak, hogy milyen anyaga lehet annak a "semminek" ami a látható atomon vagyis anyagon kívül az egy köbméter űrt még kitölti, ez volna a téridő! De akkor honnan is tudhatnák, hogy egyáltalán az amit ők téridőnek hívnak és aminek jelen pillanatban nem tudjuk meghatározni az anyagát (tehát nem elemi részecskékből áll), hogy az hajlítható? 

Aminek nem ismerjük az anyagát annak hogyan ismerhetnénk az anyagi tulajdonságait?

Mert meghajlik a fény például a fekete lyukak mellett elhaladva? A fényt még egy szimpla kristály és vagy üveg is képes meghajlítani számtalan egyéb anyag mellett (a téridő meghajlása nélkül), akkor miért éppen egy gravitációs hullám ne lenne vagy lehetne képes erre?

A relativitás elmélet szerint semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél, ellenben azt is állítja ez az elmélet, hogy a téridő amelyben amúgy a fény terjed nem állandó és képes akár megnyúlni is, csakhogy ez azt jelentené, hogy akkor a fény képes kilépni a térből és időből ami önmagában is képtelenség hiszen abban terjed. Minden ami a világunkban vagyis az univerzumban létezik az csak a térben és időben létezhet. (Pláne aztán egy olyan alig 100 éves technológiai civilizáció számára mint a miénk, amely még a fosszilis energiatermelésen sem képes túllépni de már fekete lyukakról hadovál, még a legkorszerűbb eszközeinkhez használt elektromos áram jó részét is primitív és szennyező szénerőművekből nyerjük.)

Tehát, amennyiben a gravitációs hullámok valóban léteznek és ha valóban képesek még az idő "szövetét" is megnyújtani akkor minden mást is képesek lennének, mégpedig a fentebb már megfogalmazott okok miatt. Semmi, még a fény sem képes kilépni a téridőből ha abban terjed és ebből az is következik, ha a téridő tényleg képes megnyúlni akkor a fény sebessége nem lehet állandó, amennyiben pedig mégis állandó a téridő pedig megnyúlik vagy összemegy, abban az esetben a fény kilép a térből és időből miközben a gravitációs hullám gyorsabban haladna a fénynél. Hiszen a két pont között a távolságot amit a fény sebességével mértek akár rövidebb idő alatt is megteheti, ami viszont a relativitás elmélet cáfolata lenne hiszen aszerint semmi nem haladhat gyorsabban a fénynél... 

Vagyis, ha valóban képes a téridő megnyúlni akkor azt soha semmilyen eszközzel nem leszünk képesek megmérni mert az idővel együtt változni fog a fény sebessége is.

(Természetesen léteznek egyéb elméletek is, amelyek egyébként pont a relativitás elméletből eredő számtalan ellentmondásra próbálnak különböző válaszokat adni, azonban egy a tudomány által nem igazolható elméletet nem bizonyíthatunk egy még kevésbé igazolható másik elmélettel.)

És akkor még nem beszéltünk azokról az ellentmondásokról, amelyek a LIGO-nak nevezett egység interferométer nevű eszközéből erednek. Ugyanis a saját bevallásuk szerint ez az eszköz képes bejelezni akár még arra is ha valaki elsétálna mellette, tehát a tudósoknak képesnek kellene lenniük a földről valamint az űrből származó összes jelet és zajt felismerni és kiszűrni mégpedig olyan körülmények között, amikor olyan jelet keresnek amelyet még nem is ismernek. El tudja azt valaki képzelni, hogy a jelenlegi tudomány és a tudósok már ismerik a földről és űrből származó összes jelforrást, amelyek alapján kiszűrhetőek lennének melyek a tévesek? 

Aztán ugye itt vannak még ezek a fénysebességgel terjedő hangok is:

Ilyen a gravitációs hullámok hangja

Alig 1.3 milliárd fényévről a gravitációs hullámmal együtt megérkezett ugye a gravitációs hullámok hangja is. Tehát akkor nyilván léteznek fénysebességgel terjedő hanghullámok is?!

Sajnos minden jel arra mutat, hogy különböző igen nagy kutatási összeg megszerzéséért akár hamis illetve téves eredményeket is felhasználhatnak, amelyekkel a tudományban kevésbé jártas politikusokat és a társadalmat félrevezetve újabb milliárd dolláros összegeket próbálhatnak megszerezni. Még az is előfordulhat, hogy a tudomány rálépett arra az útra amelyre annak idején az egyház, és mára a Nobel díj és Einstein vált azzá a megkérdőjelezhetetlen tekintéllyé, amelyhez fogható annak idején csak a prófétákat lengte körül. 

Ráadásként sokan olyan elméletek kapcsán is emlegetik mára ezt a Nobel díjnak nevezett megkérdőjelezhetetlenné vált tekintélyt, amely elméleteket nem is díjaztak azzal, márpedig a relativitás elméletért sem járt Nobel díj még Einstein-nek sem...  

A gravitációs helyett én inkább nagyon aggasztó egyéb hullámokként érzékelem azt, hogy egyetlen milliárd fényévekről származó bizonytalan jelet érzékelve máris a médiába szaladnak új fizikát kiáltani, ítélnek meg, ígérnek oda maguknak már előre Nobel díjakat. A tudósok egy része a hibák és tévedések felismerését elősegítő kritikus hozzáállás helyett inkább bazári majomként megtapsolják egymást és önmagukat. Mindenki azonnal erre a tekintélyes Nobel díjra, Einstein-re, a relativitás elméletre hivatkozik kutatási pénzeket remélve ettől, tekintélyelvűségük mára már sajnos a papokéval vetekszik. Persze én is fontosnak tartom a tudományt de még fontosabbnak tartom, hogy a tudomány szolgálja az embert s nem pedig az ember a tudományt. És sajnos nem lehetünk benne biztosak, hogy nincs olyan összeg amitől már nem csak a lézerfény de akár még tudósok is elhajlanak...

Félő, hogy most már nem isten/egyház lesz az a feneketlen kút amelyben eltűnik minden pénz hanem mostantól a fekete lyukak...

A történelem rá a bizonyíték, hogy a tudomány sem valami erkölcsös és szent eszme amely a vallás után az önzetlen jóságot és tisztességet megvalósítva váltja majd meg világunkat, hiszen a fáraók korától egészen napjainkig sok tudós a vallást szolgálta. Aztán pedig embertelen diktatúrákat. Éppen ezért nem felejthetjük el rajtatartani a szemünket és ébernek lenni. Mert ahol istenben hisznek az emberek ott mindenki istenre hivatkozik, ahol pedig a Nobel díjban hisznek az emberek ott a kritizálatlanul körberajongott Nobel díj meg Einstein is lehet bárki számára hivatkozási alap, pláne akkor ha dollár milliárdok múlhatnak rajta. Márpedig akár tudománynak hívják akár nem, valójában állami pénzekből finanszírozott milliárd dolláros üzletekről van szó... 

Az viszont már most biztos, hogy Einstein-hez hasonlóan a ma élő tudósok is nagyon okosak, szinte mindent tudnak a fizikáról, a térhajlítástól kezdve az időn és téren meg a fekete lyukakon át akár egyetlen jelből is képesek az egész fizikára következtetéseket levonni, ráadásként mindezt a mérgező fosszilis anyagokkal történő energiatermelés korában?!...

A bejegyzés trackback címe:

https://gravitacioshullam.blog.hu/api/trackback/id/tr978391816
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása